Toronto Halk Kütüphaneleri (TPL)

Bu yazımızda Toronto Public Libraries Türkçe adı ile Toronto Halk Kütüphanelerinden bahsettik.

Toronto Halk Kütüphanesi (Toronto Public Library)

Bu yazımızda Toronto Public Libraries Türkçe adı ile Toronto Halk Kütüphanelerinden bahsedeceğiz. 📚📕📖👩‍🎓👨‍🎓👨‍🏫👩‍🏫📗📘📙💻🖨⌨🖱🖥

Toronto’nun şüphesiz en güzel yönlerinden biride her mahallede kütüphanelerinin olmasıdır. Bu kütüphaneler kitap ve sessiz çalışma ortamının yanında bilgisayar, yazıcı gibi teknolojik cihazlardan faydalanmayı da mümkün kılıyor. Büyük kütüphanelerde ise 3D yazıcı, dikiş makinesi gibi cihazları da günlük 2 saat kullanma hakkınız var. Bunun dışında yaşlılar için sosyal medya kullanma, gençler için iş kurma, çocuklar için okuma kursları var.

Tüm bu hizmetlere size vermiş oldukları “Library Card” yani kütüphane kartı ile ulaşıyorsunuz.

Bu kartı ücretsiz olarak alabilmek için; çalıştığınız, okuduğunuz yada oturduğunuz yerin Toronto sınırları içerisinde olması gerekiyor. (Herhangi bir kütüphaneden adınızın ve adresinizin bulunduğu kimlik ile bu karta sahip olabilirsiniz.)

Kartınızı aldıktan sonra kütüphanenin internet sitesine gidip, üye girişinizi yapıp ve elektronik hizmetlere erişim sağlayabilirsiniz.

  • Hesap numarası = Kütüphane kartınızın numarası
  • Hesap şifresi = Telefon numaranızın son 4 hanesi

Bu internet sitesinde, büyük bir elektronik kitap arşivi mevcut, kütüphane hesabınız ile kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca bir çok kişisel gelişim kursu var; website tasarlama, 3D yazıcı kullanma, Autocad, Photoshop gibi. Toronto’da yeni iseniz sosyalleşebileceğiniz ve İngilizce pratik yapabileceğiniz konuşma grupları da mevcut.

Kütüphane kartınız ile ücretsiz müze kartı alabiliyorsunuz, büyük kütüphanelerden (Her Perşembe ya da her cumartesi sabah 9:00 da kütüphaneye ilk giden kişi en iyi müze kartını alıyor😊😁). Müzelerin içerisinde Toronto hayvanat bahçesi🐴🦁🐊🧚‍♀️, Royal Ontario Müzesi ( ROM)🖼, Art Gallery of Ontario (AGO) 🎶🎼🎷🖼.. gibi normal giriş ücreti 20$💸💲 üzerinde olanlarda var. (1 adet Müze pass ile 2 yetişkin-2 çocuk kullanabiliyor.)


Aşağıda Kütüphanelerin Hizmetlerini Sıraladık 📚📕💻🖨⌨ 👨‍🎓👨‍🏫 🖱🖥


Faydalı Bağlantılar

Kanada'da yeni olanlar için
Toronto’ya Hoşgeldiniz!
Türkçe kaynaklar
Gale Kursları

Şuna yanıtlar: “Toronto Halk Kütüphaneleri (TPL)”

  1. Toronto'da İş ve Kişisel Gelişim Kursları – Toronto Bilgi

    […] Toronto Halk Kütüphanelerine (Toronto Public Libraries) ait kurslar ücretsizdir. Kurslara katılabilmek için kütüphane kartınızın olması yeterlidir. Kütüphane kartını nasıl alacağınızla alakalı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız. […]

    Beğen

  2. Settlement.org – Toronto Bilgi

    […] Toronto Halk Kütüphaneleri (TPL) […]

    Beğen

  3. Kanada'da İş – helpingnewcomerswork.ca – Toronto Bilgi

    […] Toronto Halk Kütüphaneleri (TPL) […]

    Beğen

  4. Kanada Hakkında Video Rehberi – Toronto Bilgi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun